Türk Hava Yolları ile Malta Havayolları ortak uçuşlara başlıyor

Türk Hava Yolları ile Malta Havayolları arasında code share anlaşması imzalandı.

Türk Hava Yolları ile Malta Havayolları arasındaki anlaşma Malta Havayolları Ticari Genel Müdür Yardımcısı Dr. Brock Friesen ile Türk Hava Yolları Ticari Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya ve Ticari Anlaşmalar Müdürü Gülay Öztürk’ün katıldığı bir törenle Malta’da imzalandı. Sözkonusu anlaşma neticesinde Malta Havayolları’nın haftada 2 sefer icra edilen İstanbul-Malta seferlerinde THY, kendi uçuş numarasıyla yolcularına bilet satabilecek.

Malta Havayolları Ticari Genel Müdür Yardımcısı Dr.Friesen Türkiye’nin stratejik bir ülke, Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları’nın ise gitgide büyüyen , çok önemli network ağına sahip bir havayolu şirketi olduğunu, her iki havayolu yolcularına da büyük fayda sağlayacak bu anlaşmayı ileride çok daha büyük işbirlikleri için adım olarak gördüklerini, bundan böyle halihazırda varolan Malta ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini belirtti.


Basın toplantısında konuşma yapan Türk Hava Yolları Ticari Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya ise Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak yolculara gelişmiş bir network ağı sağlamanın başlıca hedeflerinden biri olduğunu, Malta Havayolları ile akdedilen bu anlaşma ile yolcularına Akdeniz’de önemli bir bağlantı noktası sağlamış olacaklarını ifade etti. Sivrikaya Malta ile varolan ilişkilerin güçleneceğini de sözlerine ekledi.

Türk Hava Yolları uçuş numarasının da yer alacağı Malta Havayolları’na ait uçuş programı şöyledir.


İSTANBUL - MALTA
Kalkış
Varış
Pazartesi, Perşembe
05:05
08:10
MALTA - İSTANBUL
Kalkış
Varış
Pazartesi, Perşembe
05:55
04:05

Uçuşlarla ilgili ayrıntılı bilgiler Türk Hava Yolları’nın satış ofislerinden, 444 0 849 numaralı telefondan ve www.thy.com adresinden alınabilir.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

Türk Hava Yolları Hakkında
1933 yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulmuş olan THY bugün 102 uçaklık filosuyla, 108 uluslararası, 32 yurt içi olmak üzere dünyada 140 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketidir.

Star Alliance Hakkında:
Türk Hava Yolları, 1997 yılında kurulan Star Alliance havayolu ittifakları üyesidir. Star Alliance tüm dünyada günde 18,000’e varan seferler ile 162 ülkede 965 noktaya hizmet vermektedir.